top of page
Search

Atklāj savu veiksmīgas karjeras formulu!

Vai veiksmīga karjera ir augsts un atbildīgs amats ar iespēju apceļot pasauli vai iespēja strādāt, sēžot savā dīvānā un vērojot diendusu guļošo bērnu? Abas un neviena – atkarībā no tā, kas ir Tavas dzīves prioritātes un dara Tevi laimīgu. 


Kādas ir Tavas dzīves prioritātes?

Visupirms ir jāsaprot, kas ir Tava prioritātes dzīvē un kā tām pakārtot darbu, lai Tu būtu laimīgs! Jo tieši tā ir veiksmīgas karjeras formula! Atceries – nav pareizas/nepareizas un labas/sliktas prioritātes, jo tās ir Tavas prioritātes.

Darbs un karjera kā prioritāte noteikti patiks darba devējiem. Cilvēki, kuru prioritāte ir darbs, parasti arī kļūst atzīti savas jomas speciālisti un eksperti, no kuriem mācīties amatu un smelties iedvesmu. Viņi ar prieku pastrādās vakarā ilgāk un atnāks brīvdienās, jo tas, ko viņi dara, viņiem ir svarīgi.

Ģimene ir viena no biežākajām dzīves prioritātēm, ko darba intervijās min cilvēki. Tas nozīmē, ka cilvēkam iespēja būt kopā ar ģimeni vissvarīgākais. Tā ir iespēja atrast gana daudz laiku, lai vakarā pagatavotu gardu zupu vai doties kopīgā pastaigā. Tā ir iespēja paņemt brīvdienu, jo ir apslimis bērns, vai paņemt bērnu līdzi uz darbu. Ģimene, tas nozīmē brīvas brīvdienas, ko pavadīt ar draugiem uz saulainas terases, vienkārši esot.

Realizēt savas vērtības ir ceturtā dzīves joma, kas daudziem ir svarīga. Cilvēki tic noteiktiem dzīves pamatprincipiem un viņiem ir svarīgi, lai tie tiktu īstenoti. Izvēloties profesionālo karjeru, viņi vairāk domā par to, kā konkrētais darbs palīdzēs piepildīt viņu vīziju un cik lielā mērā tas atbilst viņu personiskajām vērtībām, kā izsvērs citus objektīvos un sebjektīvos faktorus.


Jautājumi pašam sev: Kura ir Tava prioritāte? Uzvelc apli un iezīmē, cik lielu daļu no apļa tu vēlētos veltīt katrai no jomām – kura tev paņemtu daudz vietas, bet kurai varbūt vispār nebūtu vietas tavā aplī? Pēc tam paņem savu kalendāru un saskaiti – cik daudz laika tu faktiski velti katrai no dzīves jomām. Vai tas, ko tu domā, ka Tev ir svarīgi, saskan ar faktiski tam veltīto laiku? Kā tu vari mainīt situāciju?


Strādā ar prieku!

Ne mazāk svarīgais veiksmīgas karjeras formulas elements ir apmierinātība ar darbu. Mana  vecmāmiņa mēdza teikt, kas darbs ir jādara ar prieku. Ja tā nevar, tad labāk nevajag darīt nemaz. Tas nozīmē, ka pat tad, ja tavas dzīves prioritātes ir ģimene, sabiedriskās aktivitātes vai savas misijas piepildīšana, arī tad tev jāvar (jāiemācās) atrast prieku darbā, ko tu dari, lai varētu samaksāt savus rēķinus. Paskaties uz savu darbu no malas: Kas ir tas, kas tev patīk tavā darbā? Ko no tevis paveiktā novērtē citi kolēģi un uzņēmuma vadība? Kā tavs darbs ietekmē kopējos uzņēmuma rezultātus? 

Vēl kāds būtisks veiksmīgas karjeras elements ir atalgojums, kas ir gana nozīmīgs, lai par to taptu atsevišķs raksts nākamajā reizē!


Atradi savu atslēgu veiksmīgai karjerai līdz mūža galam? Nekā!

Lai viss nebūtu tik vienkārši, kā pēc šī raksta izlasīšanas varētu šķist, jāpiebilst, ka veiksmīgas karjeras formula ik pa laikam mainās. Mūsu dzīvē ienāk jauni cilvēki, mainās vērtības, atziņas. Un tas viss maina arī veiksmīgas karjeras formulu. Tādēļ aptuveni reizi trīs gados noteikti iesaku to pārskatīt, lai tā joprojām būtu veiksmīga.


Veiksmīgi!


bottom of page